Український авторинок у 2018 році: тенденції та прогнози

Читать на русском
Олег Назаренкогендиректор ВААІД

У 2017 році для українського авторинку були проведені важливі зміни. Зокрема, вдалося домогтися скасування ПДВ та акцизу на електрокари. Є очікування й на 2018 рік.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, передає «Слово і Діло».

«У планах на 2018-й, по-перше, скасування збору до ПФ, а по-друге, скасування або хоча б зменшення мита та акцизу на всі авто», – зазначив Назаренко.

Щодо ситуації на ринку, то експерт нагадав, що в Україні в 2015 році було продано 46 тисяч нових авто, в 2016-му – 65 тисяч, а в 2017 році – 80 тисяч 271 авто.

Фахівець припустив, що цього року буде продано 100 тисяч нових авто.

Що планують змінити в правилах дорожнього руху в 2018 роціНещодавно уряд схвалив постанову, яка внесла зміни до правил дорожнього руху. Аналітики Слова і Діла дослідили, що нового вигадали для водіїв у 2018 році.

«Для цього цьогоріч планується скасувати або зменшити мито й податок на всі авто, скасувати ПДВ та акциз на виробництво електрокарів в Україні, скасувати збір до ПФ при реєстрації авто, перенести реєстрацію нових авто прямо до автосалонів», – уточнив він.

«Була криза 1998-го, криза 2008-го. Але є надія, що цикл 10 років не стане злою традицією й у 2018-му наш авторинок подолає стотисячну позначку», – резюмував Олег Назаренко.

Нагадаємо, у ВР ще у вересні минулого року збиралися зареєструвати законопроект про розмитнення іномарок, однак голова комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна провалила свою обіцянку.

Раніше ми повідомляли про те, які інновації запровадять для водіїв у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: