Нові штрафи та обмеження швидкості: в МВС повідомили про зміни для автомобілістів

Читать на русском
Минулого року уряд ухвалив постанову, згідно з якою внесені зміни до Правил дорожнього руху. В МВС розповіли про нові правила.

Минулого року уряд ухвалив постанову, згідно з якою внесені зміни до Правил дорожнього руху. Серед нововведень, які набули чинності з 1 січня 2018 року, обмеження швидкості руху в населених пунктах із 60 км/год до 50 км/год і новий Порядок видачі посвідчення водія.

Про це йдеться на сайті МВС, передає «Слово і Діло».

Згідно зі змінами, тепер один із пунктів розділу «Швидкість руху» в ПДР звучить так: «У населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більш ніж 50 кілометрів на годину».

Також перше посвідчення водія в сервісних центрах МВС видаватиметься на два роки. Передбачене право обміну на постійне посвідчення в разі, якщо протягом двох років із дня його видачі не були скоєні три й більше адміністративних правопорушення.

Що планують змінити в правилах дорожнього руху в 2018 роціНещодавно уряд схвалив постанову, яка внесла зміни до правил дорожнього руху. Аналітики Слова і Діла дослідили, що нового вигадали для водіїв у 2018 році.

«Якщо таких порушень було не більш ніж два або взагалі не було, громадянин обмінює тимчасове посвідчення на постійне», – уточнили у відомстві.

У планах – збільшення розміру штрафів за керування транспортом у стані алкогольного сп'яніння або без відповідних документів і відеофіксація.

МВС пропонує збільшити штраф за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год до 3400 гривень (зараз штраф за це правопорушення 510 гривень). Крім того, за залишення місця ДТП пропонується встановити штраф 3400 гривень та передбачити можливість позбавлення права керування транспортним засобом терміном до шести місяців.

Також у 20 разів пропонується збільшити розмір штрафу за керування транспортом без права керування, тобто він складе 10 200 гривень, а за повторне порушення – 40 800 гривень.

Однак для запровадження нових штрафів мають бути ухвалені відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення ВРУ.

Автоматична фото- і відеофіксація має запрацювати в першому кварталі 2018 року.

За даними «Слова і Діла», міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за півтора року після ухвалення закону про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху будуть встановлені 4 тисячі камер. Повний список обіцянок – у його досьє за посиланням.

Раніше аналітики порталу з'ясували, які інновації запровадять для водіїв у 2018 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: