Омелян готує хороші новини про захід Ryanair

Читать на русском
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян прогнозує появу хороших новин щодо заходу авіакомпанії Ryanair на український ринок.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян прогнозує появу хороших новин щодо заходу авіакомпанії Ryanair на український ринок.

Як інформує «Слово і Діло», про це міністр сказав у ефірі телеканалу «Еспресо», передає avianews.com.

«Ryanair буде цього року в Україні, думаю, протягом січня про це буде хороша новина», – сказав він.

За словами Омеляна, в країні мають бути дешеві авіаперевізники й високий рівень конкуренції на цьому ринку.

«Українці готові літати, ба більше, іноземці готові літати в Україну, якщо будуть низькі ціни, й відкривати для себе нашу державу, а це важливо як для розвитку бізнесу, так і для туристичних контактів», – прокоментував ситуацію міністр.

Він також повідомив, що Україна йде в тренді європейського ринку, коли сегмент бюджетних авіаперевезень зростає й класичні авіакомпанії мають змінювати свою політику.

«Пасажир не готовий платити великі гроші за звичайний вид перевезень. Йому просто важливо долетіти з точки А до точки Б максимально швидко й дешево, а не в розкішних умовах або золоті», – сказав Омелян.

Раніше міністр повідомляв, що переговори Ryanair і «Борисполя» на фінальній стадії.

Нагадаємо, в липні 2017 року компанія Ryanair заявила про свою відмову від виходу на український авіаринок. Ірландський лоукост звинуватив керівників аеропорту «Бориспіль» у лобіюванні інтересів одного перевізника – МАУ, через якого нібито й не вдалося домовитися.

Міністр інфраструктури Омелян звинуватив у зриві домовленостей директора аеропорту Павла Рябікіна. Той у відповідь заявив про політичний тиск міністра й прем'єра, а пропозиції Ryanair назвав економічно збитковими.

Згодом «Бориспіль» заявив, що готовий відновити перемовини з Ryanair.

Авіакомпанія МАУ заявляла, що «не має й не може мати жодного стосунку до переговорного процесу аеропорту «Бориспіль» та авіакомпанії Ryanair».

Як очікувалося, Ryanair мав літати з Києва до Лондона, Манчестера, Стокгольма та Ейндговена. А рейси зі Львова мали бути до Ейндговена, Лондона, Берліна, Вроцлава, Меммінгена, Кракова та Будапешта.

Раніше аналітики «Слова і Діла» відстежили, як виконує свої обіцянки найбільш медійний міністр. Усі подробиці – в матеріалі «Лоукостери, комфортна залізниця і гроші на дороги. Як Омеляну вдається виконувати обіцянки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: