Аеропорт «Київ» не погоджується на тарифи лоукостера Ryanair

Читать на русском
Аеропорт «Київ» (Жуляни) тимчасово призупинив діалог з найбільшим європейським лоуокстером, компанією Ryanair, через невідповідність цінових вимог авіакомпанії можливостям аеропорту.

Аеропорт «Київ» (Жуляни) тимчасово призупинив діалог з найбільшим європейським лоуокстером, компанією Ryanair, через невідповідність цінових вимог авіакомпанії можливостям аеропорту.

Про це в інтерв'ю «Українським Новинам» заявив глава ради директорів аеропорту Денис Костржевський, пише «Слово і Діло».

За його словами, зараз цінові очікування перевізника абсолютно не співпадають з можливостями аеропорту.

Ryanair передбачає, що аеропорт знизить аеропортовий збір в середньому на 60-80%.

До того ж в Україні цей збір є регульованим тарифом, до якого входить вартість пального, опалення, зарплата персоналу і низка інших витратних статей. Цей збір аеропорт змушений погоджувати з профільним регулятором, Міністерством інфраструктури і Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

«Задумайтесь, як можна надати 80% або навіть 50% знижку від цієї ціни, якщо рентабельності в ній закладено лише близько 10%. Це економічно невигідно. Відповідно висловлені компанією Ryanair очікування в частині надання знижки на аеропортове обслуговування в корені не співпадають з нашою економічною моделлю роботи аеропорту. Саме з цієї причини ми і призупинили переговори», - підкреслив Костржевський.

Літати доступно: авіакомпанії-лоукостери на ринку України«Слово і Діло» дослідило ринок лоукост-компаній на авіаційному ринку України й показало, які лоукостери вже літають з українських аеропортів.

Раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що місцева влада дуже цікавиться приходом найбільшої бюджетної авіакомпанії Європи Ryanair.

Також стало відомо, що Ryanair почне літати зі Львова на три місяці раніше.

Нагадаємо, в Борисполі заявили, що поки не можуть домовитися з Ryanair - в компанії хочуть добитися вигідніших умов перевезень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: