Макрон і Меркель зробили спільну заяву щодо Донбасу

Читать на русском
Російські офіцери повинні повернутися до складу Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) на Донбасі.

Російські офіцери повинні повернутися до складу Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) на Донбасі.

Про це йдеться в спільній заяві федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона, опублікованій на сайті уряду ФРН в суботу, 23 грудня, пише «Слово і Діло».

У МЗС прокоментували вихід Росії із СЦККМЗС України обурене одностороннім рішенням Російської Федерації про виведення 19 грудня 2017 року військовослужбовців Збройних сил РФ зі складу СЦКК.

Вони також заявили про відсутність альтернативи мирному вирішенню конфлікту на сході України і необхідності термінового обміну полоненими.

Сторони також відзначили, необхідність повного виконання Мінських угод.

Крім того, лідери ФРН і Франції вітають домовленість Тристоронньої контактної групи щодо обміну полоненими.

«Канцлер Німеччини і президент Франції вітали домовленість Тристоронньої контактної групи щодо обміну до 380 полонених з обох сторін лінії зіткнення. Ця домовленість повинна бути терміново реалізована, вона стане важливою віхою в реалізації Мінських домовленостей», - йдеться в заяві.

Меркель і Макрон також наголосили на необхідності прискорити реалізацію політичних заходів угод, включаючи амністію, особливий статус, місцеві вибори і внесення змін до Конституції.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели 21 грудня телефонну розмову, під час якої обговорили виведення військових РФ з СЦКК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: