Лутковська розповіла, як мер Торецька відмовився повертатися до ОРДО

Читать на русском
Лутковська зазначила, що чекала у Горлівці до кінця обміну, і вивозила з собою останнього 74-ого заручника, якого спочатку загубили і не привезли.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що мер Торецька Донецької області Володимир Слєпцов і ще 6 осіб в останній момент відмовилися від передачі ОРДО в рамках обміну полоненими 27 грудня 2017 року.

Про це Лутковська повідомила в ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Так сталося з ним (Слєпцовим – ред.) і ще з 6 особами, які вже приїхали на непідконтрольну уряду територію й уже там чітко сказали: ми не хочемо тут залишатися, а хочемо повернутися на підконтрольну Україні територію», – сказала омбудсмен.

Вона додала, що знає Слєпцова особисто й знає його стан здоров'я, тому відправила його назад у першу чергу в автобусі з представниками ЗМІ. А решту 6 потім перевезли, бо жодна людина проти власної волі не може бути залишена на непідконтрольній території.

За словами Лутковської, представники ОРДО цьому не перешкоджали.

Крім того, Лутковська зазначила, що чекала в Горлівці до кінця обміну, й вивозила із собою останнього 74-го заручника, «якого спочатку загубили й не привезли».

Раніше повідомлялося, що Лутковська анонсувала нові переговори щодо обміну полоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: