Тука: СБУ перевірить звільнених заручників

Читать на русском
Визволені з полону бойовиків ОРДЛО заручники проходять спеціальну перевірку Служби безпеки України, бо у правоохоронців є до них низка питань.

Визволені з полону бойовиків ОРДЛО заручники проходять спеціальну перевірку Служби безпеки України, тому що правоохоронці мають до них низку запитань.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Луценко: Україна розпочала переговори про новий обмін полоненимиУкраїнська сторона та терористи з ЛНР/ДНР почали перемовини щодо обміну полоненими. За словами Луценко, президент має намір розпочати серйозну роботу зі звільнення українців, які сидять у російських в'язницях.

«Абсолютно всі звільнені проходять спеціальну перевірку Служби безпеки України. Люди до цього нормально ставляться. Є, це вже не таємниця, і серед військовослужбовців, і серед цивільних, люди, до яких є низка запитань у наших правоохоронців. Але я в цьому не вбачаю жодного великого гріха», – сказав Тука.

«Якщо казати про військовослужбовців, то є люди, щодо яких є попереднє звинувачення щодо самовільного залишення місця розташування військової частини. Є люди, яких підозрюють у більш тяжких злочинах. Щодо деяких є підозри в передачі певної інформації противнику», – зазначив він.

За словами заступника міністра, серед звільнених цивільних є люди, яких підозрюють у шахрайстві, фінансуванні тероризму й так само в передачі інформації.

Тука додав, що колишні бранці бойовиків, як і всі інші громадяни, «мусять відповідати перед законом України».

Як відомо, 27 грудня відбувся обмін ув'язнених між бойовиками Донбасу та українською стороною, додому повернулися 73 українських заручники.

Також радник президента Юрій Бірюков повідомив, що щодо 14 із 73 звільнених днями заручників ОРДЛО є кримінальні справи за фактом дезертирства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: