Що так і не вдалося зробити головам ОДА в 2017 році

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують обіцянки українські чиновники. Наші аналітики розібралися, які обіцянки в 2017 році не встигли виконати голови обласних державних адміністрацій.

Одним із найбільш проблемних для українських губернаторів виявилося питання ремонту доріг. Із ним не впоралися вчасно голови Волинської ОДА Володимир Гунчик, Чернівецької ОДА Олександр Фищук та Тернопільської ОДА Степан Барна.

Підсумки 2017 року: про які обіцянки забули мери українських містМери України минулого року дали чимало обіцянок, проте все виконати не вдалося. Серед проблемних питань виявилися закупівля новий тролейбусів і ремонт вулиць.

У Барни, крім невідремонтованих доріг, є чимало інших невиконаних обіцянок. Наприклад, голова Тернопільської області обіцяв відкрити мінімум 10 футбольних майданчиків та 10 дитсадків, відкрити 11 місцевих пожежних частин, здати військову частину та добудувати державний архів області. Нічого з цього в повному обсязі не було виконано.

Близьким до виконання своєї обіцянки в 2017 році був глава Миколаївської ОДА Олексій Савченко. В лютому Савченко анонсував відновлення до кінця року роботи аеропорту Миколаєва. В листопаді служба аеронавігаційної інформації України навіть дала згоду на використання повітряного простору в районі аеропорту, однак почати роботу вчасно він так і не зміг. За словами чиновника, повноцінно аеродром може запрацювати в січні-березні.

Юрій Гарбуз, голова Луганської ВЦА, не виконав низку обіцянок, пов'язаних із виділенням житла. Так, у 2017 році житло в Рубіжному мали отримати 107 сімей переселенців, а квартири – ще 270 сімей, однак будівництво не встигли завершити вчасно.

У Полтаві минулого року, за словами голови ОДА Валерія Головка, мало завершитися будівництво кардіологічного центру. Однак, незважаючи на обіцянку, введення в експлуатацію заплановане лише на грудень 2018 року за наявності фінансування.

У Львівській області, попри обіцянку Олега Синютки, не встигли завершити реконструкцію перинатального центру.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» підбило підсумки роботи губернаторів і дослідило, хто з них найкраще та найгірше за всіх упорався з виконанням обіцянок.

Також ми відстежили, які зобов'язання взяли на себе голови ОДА на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: