НБУ попереджає про проблеми в економіці

Читать на русском
В Україні зросли ризики того, що зростання реального ВВП за підсумками 2017 року може виявитися нижчим за прогноз у 2,2%, зробленого центробанком у жовтні цього року.

В Україні зросли ризики того, що зростання реального ВВП за підсумками 2017 року може виявитися нижчим за прогноз у 2,2%, зробленого центробанком у жовтні цього року.

Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ, пише «Слово і Діло».

«З огляду на більш низький, ніж очікувалося, урожай пізніх зернових та технічних культур, а також високу базу порівняння минулого року, спад у сільському господарстві в IV кварталі 2017 року може бути більш істотним, ніж прогнозувалося», - пояснює НБУ в релізі в середу, 20 грудня.

Водночас центробанк зазначає, що зроблена напередодні Держстатом уточнена оцінка зростання ВВП України в третьому кварталі 2017 року до третього кварталу 2016 року на рівні 2,1% відповідає жовтневій оцінці НБУ.

Регулятор наголошує, що основним драйвером зростання ВВП очікувано виступав внутрішній попит.

«Значна роль внутрішнього інвестиційного та споживчого попиту в зростанні економіки збережеться і надалі, враховуючи високі ділові очікування підприємств і прискорення зростання реальних заробітних плат», - йдеться в повідомленні Нацбанку.

На думку установи, в цілому сприятливою залишається кон'юнктура на зовнішніх ринках, що знаходить відображення як у динаміці світових цін на сировинні товари, так й у високих темпах економічного зростання країн-основних торгових партнерів України.

Нагадаємо, зростання реального ВВП України в третьому кварталі 2017 року в річному вираженні (в порівнянні з тим самим періодом минулого року) склало 2,1%.

Як повідомлялося, в ЄБРР дали позитивний прогноз економіці України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: