Стала відома причина порушення «новорічного перемир'я»

Читать на русском
Порушення «новорічно-різдвяного» перемир'я бойовиками незаконних збройних формувань на Донбасі пов'язане з зацікавленістю ватажків ОРДЛО в подальшому загостренні ситуації.

Порушення «новорічно-різдвяного» перемир'я бойовиками незаконних збройних формувань на Донбасі пов'язане з зацікавленістю ватажків ОРДЛО в подальшому загостренні ситуації.

Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК), передає прес-центр штабу АТО в Facebook, пише «Слово і Діло».

Політична криза та ескалація на Донбасі: тенденції та очікування 2018 рокуЗа даними Слова і Діла, в 2017 році політики стали краще виконувати свої обіцянки, проте суперечки й конфлікти в коаліції нікуди не зникли. Чого чекати в 2018 політичному році, розбиралися з експертами.

Як передає СЦКК, вже 1 січня близько 13:30 бойовики почали обстріл позицій Збройних сил України в районі Павлопіля з гранатометів і стрілецької зброї, також були випущені дві міни калібру 120 мм. Пізніше, близько 20:40, ці ж позиції потрапили під обстріл мінометів калібру 82 мм.

Крім того, в цей же день в районі Водяного та Луганського бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети і міномети.

Карта АТО: ситуація на сході України на 31 грудняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 31 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Українська сторона СЦКК пов'язує продовження обстрілів позицій підрозділів ЗС України під час встановленого «новорічно-різдвяного» режиму припинення вогню, в тому числі, зі зброї, яку заборонено мінських домовленостей, з нездатністю керівників НЗФ ОРДО/ОРЛО дотримуватися взятих на себе будь-яких зобов'язань і їхньою зацікавленістю в подальшому загостренні збройного протистояння», - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК також зазначила, що ЗСУ, незважаючи на провокації, дотримуються мінських угод і дотримуються «режиму тиші» по всій лінії розмежування.

Нагадаємо, терористичні незаконні збройні формування протягом доби 1 січня п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі прикордонники затримали двох українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: