Політична криза та ескалація на Донбасі: тенденції та очікування 2018 року

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Рівні політичної нестабільності та кризи зросли. Ймовірно, в новому році різні політсили намагатимуться зайняти для себе вигідну атакувальну позицію перед виборами.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики, політолог Руслан Бортник, оцінюючи перспективи та політичні тенденції 2018 року.

«Імовірно, що наступного року постане питання реального переформатування коаліції та уряду. Є номінальна коаліція, але реально вона буде іншою, тому що БПП поки нічого не може запропонувати «Народному фронту». В нас більш ніж 40 вакантних позицій в уряді, починаючи від ЦВК і закінчуючи аудитором НАБУ», – зазначив Бортник.

Експерт додав, що високою є ймовірність появи нових проектів і політичних об'єднань вже ближче до виборів.

«Передвиборчий стан впливатиме на владу», – уточнив він.

У питанні Донбасу експерт спрогнозував погіршення ситуації.

«Ризики ескалації зростуть, напевно, в другій половині року. В РФ пройдуть вибори, Чемпіонат світу з футболу, а в нас вибори саме вступатимуть у гарячу фазу осінь-зима. Тому ймовірність ескалації ситуації зросте», – підкреслив політолог.

Сім мішків вовни: найбезглуздіші обіцянки 2017 рокуАналітики Слова і Діла зібрали найбезглуздіші обіцянки року, що минає. Хто з'їсть свою краватку, відрубає руки, а хто й узагалі готовий кликати гномів на допомогу.

На його думку, рівень економіки залишиться приблизно таким, як і минулого року.

«Економічне зростання буде дуже помірним, тим більше, що є ймовірність високого рівня інфляції», – резюмував Руслан Бортник.

Раніше аналітики «Слова і Діла» підрахували, як змінився рівень відповідальності фракцій і депутатських груп ВРУ VIII скликання в 2017 році.

За даними порталу, народні депутати України в 2017 році стали краще виконувати свої обіцянки.

Також аналітики «Слова і Діла» з'ясували, хто найвідповідальніший в уряді Гройсмана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: