Британія пригрозила санкціями Facebook і Twitter

Читать на русском
назвав «неадекватною» реакцію соцмереж на запит про отримання інформації, які раніше вже надали доповіді, що не задовольнили парламентарія.

Британський парламент відвів власникам Facebook і Twitter три тижні для надання детальної інформації про те, як Росія, використовуючи їхні соцмережі, втручалася в референдум щодо виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на The Guardian.

Росія проти Заходу: безсилля Путіна та геополітичний алгоритм КремляПісля запуску чергової ракети КНДР у Росії заявили, що Корея готова до переговорів, але вірить лише РФ. При цьому Кремль продовжує агресію й на українському фронті, запевняючи, що санкції США та Заходу для них не є важливими. Про стратегію РФ та політику Кремля розповіли експерти.

Якщо докладна інформація не буде надана до парламенту, який розслідує нібито російське «втручання», до 18 січня 2018 року, соцмережі будуть піддані санкціям, заявив голова парламентського комітету у справах культури, ЗМІ і спорту Дем'єн Коллінз.

Він назвав «неадекватною» реакцію соцмереж на запит про отримання інформації, які раніше вже надали доповіді, що не задовольнили парламентарія.

«Необхідно отримати можливість для ретельного вивчення процедур, якими користуються такі компанії, як Facebook, щоб допомогти їм визначати джерела дезінформації, зокрема, тоді, коли вона політично мотивована і виходить від іншої країни», - заявив Коллінз.

Раніше голова МЗС Британії звинуватив РФ в дестабілізації Заходу.

Також нагадаємо, що Британія закликала РФ звільнити українських заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: