Глава МЗС Британії звинуватив РФ у дестабілізації Заходу

Читать на русском
Керівник британського МЗС звинуватив Російську Федерацію в дестабілізації ряду країн Заходу, в тому числі у використанні хакерів.
Борис Джонсон

Державний секретар закордонних справ Великобританії Борис Джонсон звинуватив Росію в дестабілізації Заходу шляхом вторгнень, вбивств і спроб втрутитися в західні вибори.

Про це він розповів в інтерв'ю The Sunday Times напередодні свого візиту в Росію, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

За словами міністра, у відносинах Росії і Заходу був «час очікування і зміни» наприкінці Холодної війни, але сьогодні цей період здається «абсолютною ілюзією».

«Росія не була настільки ворожою до Великої Британії та західних інтересів з моменту закінчення Холодної війни», - сказав британський дипломат.

«У Криму – захоплення частини суверенної європейської території іншої держави і утримання її вперше з 1945 року. Додайте їх дестабілізуючі дії на західних Балканах. У нас практично є російські відбитки пальців у спробі замаху в Чорногорії. Погляньте, що вони роблять за допомогою кібер-зброї, зі спробою зриву демократичних процесів у Великій Британії», - підкреслив Джонсон.

Разом з тим він додав, що не бачив доказів втручання РФ у кампанію референдуму по Brexit, але бачив «російський тролінг в Facebook».

Нагадаємо, в Естонії стартували кібернавчання НАТО.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив Канаду про кібератаки з боку РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: