Росія проти Заходу: безсилля Путіна та геополітичний алгоритм Кремля

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Росія вже не може прямо виступати проти США та всього Заходу, проти їхніх санкцій і принизливих арештів у Європі. Тому Кремль діє асиметричним чином і чужими руками: ви нам санкції й ревізію російських грошей оточення Путіна, а ми вам нещадну кібервійну й чергову ракету з Північної Кореї.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

«Заарештувавши Керімова, Захід показує безсилля Путіна, який не може захистити своїх друзів. А в США готується до лютого 2018 року фінансовий «вирок» еліті Путіна. У відповідь Кремль «допоміг» Пхеньяну запустити нову ракету в бік своїх ворогів, проти якої виявився безсилим увесь Захід», – зазначив політолог.

На його думку, ціна такої «відповіді» Заходу з боку Кремля висока.

«КНДР знову успішно запустила нову ракету, здатну долетіти до Вашингтона – основного ворога Кремля», – нагадав експерт про останній інцидент із запуском ракети КНДР.

За його словами, РФ з останніх сил підіймає ракетно-ядерний потенціал КНДР, що погано позначається на власній ракетній програмі Росії. Він уточнив, що це підтверджується крахом останньої російської ракети, запущеної також 28 листопада.

РФ соромно за загибель своєї ракети, але бажання «вкусити» Захід виявилося сильнішим. Кремлівським ЗМІ доводиться пишатися «уколами» КНДР, а не ракетними успіхами РФ. Так само діяв Кремль під час Майдану в 2014 році. Напавши на Україну, РФ надовго посварилася з українським народом, отримавши собі під боком потужного ворога, зате «вкусивши» самовпевнених американців.

«Тепер американці повільно витискають Кремль з окупованих територій України, отримавши право й можливість на міжнародні системні санкції, конфіскацію кремлівських грошей, акти приниження Росії та арешти представників її еліти», – додав фахівець.

У підсумку, підкреслив він, Росія разом з Україною перетворилася із суб'єкта міжнародної діяльності на об'єкт і цілі чужих стратегій.

«Іншими словами, починає проявлятися основний геополітичний алгоритм Кремля – головне не перемогти, а за будь-яку ціну, за рахунок сьогодення й майбутнього Росії, чинити опір Заходу. Головне – отримати «переможну картинку» для своїх ЗМІ й завдати шкоди противнику в будь-якому місці світу – ЄС, Україні, Кореї, Сирії, Венесуелі чи деінде, а там буде видно», – резюмував Віктор Небоженко.

Раніше в Пентагоні назвали Росію загрозою для світової безпеки.

Нагадаємо, в ніч на 29 листопада Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети, яка пролетівши тисячу кілометрів, впала у виключній економічній зоні Японії. Тим часом у Держдумі повідомили, що Пхеньян готовий до переговорів для врегулювання кризи, але крім Росії нікому не вірить.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: