Вбивство Веремія: суддя виправдався за вирок

Читать на русском
Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник обгрунтував свій вирок, винесений підозрюваному у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник обгрунтував свій вирок, винесений підозрюваному у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

Про це він заявив 28 грудня під час зустрічі з активістами, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

«Про те, що Крисін збирав людей, в обвинуваченні не зазначено. Я не можу вийти за межі пред’явленого обвинувачення», – сказав суддя.

Водночас він додав, що Крисін підтвердив, що збирав людей, які нападали на учасників Євромайдану.

«Це він у своїх показаннях казав, що організовував і збирав людей. Але в обвинуваченні цього немає. Також немає й статті про умисне вбивство або замах на умисне вбивство. В обвинуваченні було лише про хуліганство та легкі тілесні», – сказав Лінник.

Він додав, що вважає умовний термін «абсолютно справедливим».

«Так, на мою думку, це рішення абсолютно справедливе», – підсумував Лінник.

Як відомо, після трьох років суду 22 грудня Шевченківський райсуд Києва засудив до 4 років позбавлення волі умовно керівника групи «тітушок» Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія.

Статистика й розслідування вбивств в Україні за 2014-2017 роки«Слово і Діло» підняло відкриті дані правоохоронних органів про статистику й розслідування вбивств за 2013-2017 роки.

26 грудня Шевченківський райсуд відпустив з-під варти ще двох «тітушок», обвинувачених у замаху на вбивство активістів Євромайдану.

Також стало відомо, що вирок «тітушці» Крисіну за вбивство Веремія засекречений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: