Податок на прибуток для церкви: що зміниться в 2018 році

Читать на русском
З 1 січня 2018 року українські церкви будуть звільнені від необхідності обов'язкової перереєстрації як неприбуткових організацій.

З 1 січня 2018 року українські церкви будуть звільнені від необхідності обов'язкової перереєстрації як неприбуткових організацій.

Про це «Слову і Ділу» розповів один з авторів відповідних законодавчих змін, затверджених парламентом, народний депутат фракції «Народний фронт» Віктор Єленський.

«Правильна» та «неправильна» церква: як віра стає зброєю гібридної війниПолітичний експерт розповів, чому Хресна хода в Києві стала черговим засобом для мобілізації прокремлівських сил.

«Релігійних організацій у нас більше 32 тисяч. Виникла дуже велике навантаження на реєструючі органи. Тому вирішили зробити для релігійних установ виняток (серед інших неприбуткових організацій. - ред.) », - сказав Віктор Єленський.

Таким чином, церквам для того, щоб бути автоматично включеним до реєстру неприбуткових організацій досить бути зареєстрованими, у відповідності до вимог закону «Про свободу совісті та релігійні організації».

Раніше парламент неодноразово продовжував терміни перереєстрації для українських церков.

Спочатку релігійні установи, нарівні з іншими неприбутковими організаціями повинні були пройти перереєстрацію до 1 січня 2017 року, а потім 6 жовтня 2016 року парламент продовжив ці терміни до 1 січня 2018 року. Необхідність перереєстрації церков, як неприбуткових структур була продиктована прийнятими в 2015 році змінами до Податкового кодексу.

У той же час, якщо релігійна організація не встигала пройти тривалу процедуру перереєстрації, її доходи почали б обкладатися відповідним податком на прибуток. Так, за станом на 1 березня 2017 року, перереєстрацію пройшли тільки 8,4% релігійних структур.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: