Миротворці на Донбасі: Порошенко і Тіллерсон скоординували позиції

Читать на русском
Президент України і держсекретар США провели телефонні переговори і обговорили загострення ситуації на сході України.

США підтримали ідею президента України ввести на Донбас миротворців ООН, а за підсумками телефонних переговорів Петра Порошенка з держсекретарем США були скоординовані позиції сторін в даному питанні.

Про це повідомляє прес-служба президента, передає «Слово і Діло».

«Петро Порошенко і Рекс Тіллерсон скоординували позиції щодо миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу», - йдеться в повідомленні.

Раніше держсекретар США розповів, що розбіжності з Росією щодо миротворчої місії для Донбасу залишаються, однак він сподівається, що їх вдасться подолати.

Миротворці ООН в Європі: куди відправляли й чого досягли?Ми вирішили відстежити, в які країни Європи вводилися миротворці ООН і як вони вплинули на результат конфлікту.

Крім того, вони обговорили загострення ситуації на Донбасі внаслідок збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків і виведення російських офіцерів зі складу СЦКК на Донбасі.

Відзначається, що Порошенко подякував Тіллерсону за продовження санкцій проти Росії.

«Петро Порошенко подякував за продовження санкцій проти Росії, за послідовну підтримку Вашингтоном зміцнення обороноздатності України та резолюцію ООН по Криму. Рекс Тіллерсон підкреслив, що США будуть і надалі підтримувати Україну», - зазначає прес-служба президента.

Як повідомлялося, позиція Росії з питання контингенту ООН на Донбасі полягає в тому, що миротворці повинні підтримувати місію ОБСЄ.

Україна виключає можливість участі Росії в майбутній миротворчої місії ООН на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: