Росія вирішила не запрошувати на вибори українських спостерігачів

Читать на русском
Голова ЦВК Росії Елла Памфілова заявила, що «рівень відносин між РФ і Україною не дозволяє країнам обмінюватися спостерігачами на виборах».

Голова ЦВК Росії Елла Памфілова заявила, що «рівень відносин між РФ і Україною не дозволяє країнам обмінюватися спостерігачами на виборах».

Про це повідомляє 26 грудня російське видання РІА «Новости», передає «Слово і Діло».

Вибори президента в Росії: яку позицію щодо Криму та Донбасу мають кандидати?Більшість кандидатів у президенти Росії вважають Крим російським, а «республіки» Донбасу – незалежними. Втім, є й винятки.

«Ви самі розумієте, це було б лукавство, абсолютно безглуздо зараз направляти запрошення на вибори на Україні. Це нереально», - сказала Памфілова журналістам у відповідь на питання, чи направить російський ЦВК запрошення спостерігати за виборами Центрвиборчкому України.

«У даному випадку я не хочу ні лукавити, ні висловлювати якісь нереальні можливості. Ні. Рівень відносин наших країн в даній ситуації поки не дозволяє нам обмінюватися спостерігачами», - підкреслила вона.

Говорячи про запрошення виборчкому США, вона нагадала, що в ході торішньої думської кампанії ЦВК направляв запрошення в США на ці вибори.

«Але там така структура (виборчої системи), що складно зрозуміти, хто може приїхати. Тому ми направляли в кілька адрес, але реакції не було ніякої», - зазначила Памфілова.

Як відомо, вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року - річницю анексії Криму Росією.

Раніше Ксенію Собчак зареєстрували кандидатом в президенти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: