Провокації без відповіді: як проходить «перемир'я» в зоні АТО

Читать на русском
Попри обстріли проросійських бойовиків, українським військовим забороняють відкривати вогонь у відповідь.

Збройним силам України забороняють стріляти у відповідь на провокації терористів у зоні проведення антитерористичної операції.

Як повідомили «Слову і Ділу» військові, які несуть службу в Луганській області, попри обстріли, командування не дозволяє відкривати у відповідь вогонь.

«Ми не маємо права розкривати подробиці, але факт є: вогонь нам відкривати не дозволяють», – сказав виданню офіцер однієї з піхотних бригад.

З опівночі 23 грудня в зоні АТО почало діяти так зване новорічне перемир'я, узгоджене Тристоронньою контактною групою в Мінську. Згідно з умовами перемир'я, сторони не мають права відкривати вогонь.

Однак противник продовжує обстріли не просто, але навіть із забороненого Мінськими угодами великокаліберного озброєння. За останню добу під мінометний обстріл потрапили райони Павлополя, Сосновського та Станиці Луганській.

Щоб забезпечити в новорічні свята нормальний проїзд місцевим жителям, які хочуть їздити на тимчасово окуповану територію, біля деяких сіл організовуються умовні пункти пропуску. Наприклад, днями такий пункт відкрився в районі Верхньоторецького. За словами військових, людей пропускають пішки, без автомобілів. Вони рухаються в напрямку Ясинуватої.

Нагадаємо, протягом минулої доби бойовики двічі порушили режим тиші.

Раніше в Новолуганському відновили дитсадок після обстрілу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: