Коли депутати скасують собі амністію

Читать на русском
Народний депутат Семен Семенченко не зміг виконати обіцянку, що внесе законодавчу поправку про нерозповсюдження амністії на народних депутатів.

Народний депутат Семен Семенченко не зміг виконати обіцянку, що внесе законодавчу поправку про нерозповсюдження амністії на народних депутатів.

Як писало «Слово і Діло», про це він сказав 25 травня 2017 року.

Нардепи в 2017 році стали краще виконувати свої обіцянкиЗа інформацією головного редактора Слова і Діла Катерини Пітєніної, показники виконання обіцянок всіх без винятку парламентських фракцій у 2017 році зросли.

Як відомо, відповідно до статті 4 закону України «Про застосування амністії в Україні» категорія «народний депутат України» не міститься в статті пунктом, на який не поширюється амністія. Народний депутат Семен Семенченко не подав законодавчої ініціативи, ні поправок з цього питання досі.

Тому обіцянці Семенченко присвоюється статус «не виконана», спираючись на відсутність вищезгаданої законодавчої поправки.

Останні зміни в закон «Про застосування амністії в Україні» були запропоновані колективом народних депутатів України ще в 2015 році і стосувалися повної реабілітації політв'язнів, але даний документ поки так і не був внесений на розгляд до парламенту.

Раніше «Слово і Діло» писало, що народні депутати в 2017 році стали краще виконувати свої обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: