Міністр фінансів Данилюк вимагає відставки генпрокурора Луценка

Читать на русском
Міністр фінансів України Олександр Данилюк вимагає відставки генерального прокурора Юрія Луценка.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк вимагає відставки генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це Данилюк повідомив під час брифінгу, передає «Слово і Діло».

Як працюється Данилюку на посаді міністра фінансів?Ми продовжуємо спостерігати за роботою міністрів на своїх постах, і на цей раз аналітики «Слова і Діла» вирішили відстежити, як виконує свої обіцянки керівник Мінфіну Олександр Данилюк.

«Випадкова зустріч Юрія Луценка з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Англії викликає багато запитань. Крім того, генпрокурор дискредитував себе атакою на нові антикорупційні органи й нездатністю довести важливі справи до суду. Таким чином, він дискредитує перед міжнародними партнерами президента та парламент, які довірили йому таку важливу роль і функцію, а також владу загалом. Тому він має піти у відставку. Я вимагаю його відставки», – сказав Данилюк.

Нагадаємо, що раніше Луценко повідомив про закриття Генеральною прокуратурою України двох кримінальних проваджень про розтрату грошових коштів посадовими особами Національного банку України та ПриватБанку.

Відставка Данилюка: кому й коли вигідні кадрові зміни в МінфініСпочатку були претензії та критика, потім – справа, а зараз у ГПУ взагалі вимагають звільнення міністра фінансів із посади. Чи дійде до реальної відставки, з’ясовували експерти.

Детальніше про те, як Олександр Данилюк працює на посаді міністра фінансів, дивіться за посиланням.

«Слово і Діло» зафіксувало 32 обіцянки голови Мінфіну Олександра Данилюка, більшість з яких мають статус «у процесі». Загальний показник рівня його відповідальності – 31%

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: