Відставка Данилюка: кому й коли вигідні кадрові зміни в Мінфіні

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Рішення про відставку може бути пов’язане не стільки з листом, скільки з іншими обставинами. Робити висновки можна буде, коли будуть заяви президента. Наприклад, про те, що Данилюк неправий щодо політики для малого та середнього бізнесу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла засновниця компанії SIC Group Ukrainе, політтехнолог Катерина Одарченко, оцінюючи звернення генпрокурора Юрія Луценка до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка.

«Наразі висновки робити зарано. Однак восени може загостритися ситуація довкола Южаніної та Данилюка. Є інформація про підготовку протестів проти блокування рахунків ПДВ і невиконання Мінфіном обіцянок з приводу ліберальної податкової реформи», – зазначила Одарченко.

Експерт уточнила, що мітинги плануються на перші дні роботи ВР.

«Це можуть бути масштабні акції. Коли збираються підприємці, то це, як правило, кілька тисяч людей», – додала вона.

Уряду потрібно буде шукати винного. У цю ситуацію досить непогано вкладається персона Данилюка.

«Южаніна практично завжди спілкується з громадськістю, бізнес-середовищем. Незважаючи на те, що цей прогрес є не дуже видимим, діалог ведеться. А блокування рахунків – це реальна проблема. Люди просто не можуть вести підприємницьку діяльність. Є багато складнощів у малого та середнього бізнесу. Проте, наскільки це питання вдасться вивести на формат національного, сказати складно. Але в таких ситуаціях міністр фінансів завжди буде винним», – констатувала політтехнолог.

За її словами, в економічних проблемах, особливо перед президентськими виборами, завжди винний хто завгодно, але не сам президент.

Як працюється Данилюку на посаді міністра фінансів?Ми продовжуємо спостерігати за роботою міністрів на своїх постах, і на цей раз аналітики «Слова і Діла» вирішили відстежити, як виконує свої обіцянки керівник Мінфіну Олександр Данилюк.

«Не виключено, що перед виборами президента можуть бути кадрові зміни», – проаналізувала Катерина Одарченко.

Детальніше про те, як Олександр Данилюк працює на посаді міністра фінансів, дивіться за посиланням.

«Слово і Діло» зафіксувало 32 обіцянки очільника Мінфіну Олександра Данилюка, більшість з яких отримали статус «у процесі». Загальний показник рівня його відповідальності – 31%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: