У новий рік із новим шоколадом: в Україні запроваджують норми ЄС

Читать на русском
З 1 січня 2018 року Україні починають діяти нові вимоги до виробів із какао та шоколаду, які будуть обов'язковими для всіх виробників.

З 1 січня 2018 року Україні починають діяти нові вимоги до виробів із какао та шоколаду, які будуть обов'язковими для всіх виробників.

Про це розповіла заступниця міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає «Слово і Діло».

Вихідні на Новий рік і Різдво 2018: скільки відпочиватимуть українціВихідні на Новий 2018 рік в Україні триватимуть три дні - з 30 грудня (субота) по 1 січня (понеділок) включно.

Європейські вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.

«Наприклад, у темному шоколаді обов’язково має бути не менш ніж 35% какао-продуктів, в перерахунку на суху речовину. В молочному – понад 25% та не менш ніж 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менш ніж 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги й до шоколадних цукерок та інших продуктів із використанням шоколаду», – розповіла Трофімцева.

Якщо продукт не відповідатиме вимогами, він не зможе називатися «шоколадом» чи «шоколадним», лише «солодким батончиком» чи «глазурованою цукеркою».

Нагадаємо, раніше аналітики «Слова і Діла» відстежили, як за три роки змінилися ціни на традиційні новорічні наїдки для українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: