Стало відомо, чи буде сніг на Новий рік

Читать на русском
В Україні взимку середня температура повітря буде в межах 3-6 градусів морозу. Сильного й тривалого  похолодання не прогнозують. Снігопади прийдуть у лютому.

В Україні взимку середня температура повітря буде в межах норми або на кілька градусів вище, сильного тривалого морозу не очікується. Снігопади прийдуть у лютому.

Як інформує «Слово і Діло», про це на прес-конференції повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, передає УНН.

За її словами, в грудні на більшості території України температура буде на рівні 3-4 градусів морозу, в західних областях – у межах нуля. Сильних опадів у грудні не очікується, в основному вони будуть у вигляді дощу або мокрого снігу. В середині місяця можлива ожеледиця.

Перед Новим роком, 27-28 грудня, буде короткочасне похолодання, проте безпосередньо в новорічну ніч очікується короткочасне потепління.

У січні температура повітря буде також у межах норми або на кілька градусів вищою, від 3 до 5 градусів морозу. Опади в західних, північно-західних і північних областях будуть у межах норми й вище, в Криму та Донецькій області буде надлишок опадів. У деяких центральних і східних областях (Кіровоградська, Миколаївська, Дніпропетровська, Харківська та Луганська області) буде дефіцит опадів.

Що не врахував парламент, зробивши 25 грудня святковим днемНародні депутати підтримали законопроект про святкування Різдва в Україні двічі – 25 грудня та 7 січня, але виключили зі святкових днів 2 травня. Про правове регулювання релігійних свят в Україні розповів Олександр Москалюк.

У лютому також опади будуть у рамках норми або вище за норму, середня температура за місяць буде від 3 до 6 градусів морозу. Опади очікуються сильні, вірогідні снігопади.

Загалом, за словами Мартазінової, дуже низьких температур взимку не очікується. Найбільш прохолодним буде грудень і перша половина січня, а вже в другій половині зими температура буде вище.

Нагадаємо, цього року головна ялинка країни має прибути др столиці орієнтовно 3 грудня. Декоруватимуть її два тижні.

Головну новорічну ялинку України встановлять на Софійській площі в Києві, а запалять – 19 грудня.

Раніше нардепи зробили католицьке Різдво вихідним днем ​​в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: