Порошенко задоволений продовженням санкцій проти РФ

Читать на русском
Президент Петро Порошенко подякував європейських лідерів за рішення продовжити термін дії антиросійських санкцій ще на півроку.

Президент Петро Порошенко подякував європейських лідерів за рішення продовжити термін дії антиросійських санкцій ще на півроку.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Глава держави зазначив, що таким чином Євросоюз продемонстрував свою рішучу підтримку України.

«Майбутнє світу, безпеки і процвітання нашого європейського дому залежать від відновлення суверенітету та територіальної цілісності України!», - написав Порошенко.

Він додав, що продовження санкцій є гідною відповіддю на саботування Росією виконання Мінських домовленостей.

Україна поклала на Меркель відповідальність щодо санкцій проти РФУкраїна проводить активну роботу, спрямовану на продовження санкцій проти РФ, а німецький канцлер Ангела Меркель є ключовою фігурою в стримуванні російської агресії, й питання санкцій багато в чому залежить від неї.

«Важливе політичне рішення лідерів Євросоюзу продовжити економічні санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності Украіни та небажання припинити гібридну агресію проти нашої держави. Гідна відповідь Москві за невиконання своїх зобов’язань та чіткий заклик до змін у політиці Кремля», - заявив президент.

Нагадаємо, 14 грудня європейські лідери ухвалили рішення продовжити термін дії економічних санкцій щодо Росії ще на півроку. Рішення офіційно набере чинності з наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: