У Фонді держмайна розповіли, коли чекати приватизації ОПЗ

Читать на русском
Фонд держмайна планує провести приватизацію Одеського припортового заводу навесні наступного року.

Фонд держмайна планує провести приватизацію Одеського припортового заводу навесні наступного року.

Про це повідомив глава ФДМ Віталій Трубаров на засіданні cпеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, передає прес-служба фонду, пише «Слово і Діло».

«Ми провели конкурс з добору оцінювачів, і вони вже працюють, щоб у встановлені терміни закінчити оцінку ОПЗ. Незважаючи на те, наскільки важливим є підприємство для регіону і країни, фонд не може дозволити собі зволікати з проведенням його прозорої та ефективної приватизації, завдяки якій були б вирішені всі проблемні питання його роботи і він вийшов на нормальну ефективну діяльність», - зазначив Трубаров.

За його словами, ведуться всі підготовчі роботи, щоб навесні 2018 року провести приватизацію ОПЗ.

Зазначимо, що Україна двічі в минулому році виставляла ОПЗ на продаж: спочатку в липні за стартовою ціною 13,175 млрд грн, а потім у грудні за зниженою ціною 5,16 млрд грн, однак обидва рази безрезультатно.

Після невдалої приватизації ОПЗ в кінці грудня 2016 року повідомив про рішення тимчасово зупинити виробництво у зв'язку з високими цінами на природний газ і накопиченими боргами за його поставки.

Також нагадаємо, що Кабінет Міністрів продовжив термін, відведений для приватизації Одеського припортового заводу, до 30 листопада.

Нагадаємо, в Україні захотіли приватизувати держцирк і кіностудію Довженка.

Раніше в уряді захотіли спростити процедуру приватизації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: