Приватизація-2018: ФДМ оголосив список

Читать на русском
Фонд державного майна України склав список державних підприємств, які підлягають приватизації в 2018 році.

Фонд державного майна України склав список державних підприємств, які підлягають приватизації в 2018 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт ФДМ.

Відзначається, що на продаж затверджені близько ста підприємств, зокрема Одеський припортовий завод, кілька обленерго, Промінвестбанк, Укрсоцбанк, а також російське підприємство «Космотранс».

Як заявив голова ФДМ Віталій Трубаров, від продажу державних підприємств очікуються надходження на загальну суму 22,5 млрд грн. Щодо деяких підприємств уже розпочали підготовку приватизації, а рішення щодо них може бути ухвалене вже навесні.

«Це реальна сума, яку Фонд виконає. Найближчим часом Верховна Рада ухвалить новий закон про приватизацію, який не лише спростить процес приватизації та скоротить терміни підготовки, а й стане зрозумілим інвесторам. Тому наступний рік має стати роком великої приватизації», – заявив Трубаров.

Проект закону про приватизацію: як голосував парламентПоказуємо, як у парламенті голосували за закон про приватизацію держпідприємств у першому читанні.

Раніше у ФДМ уже розповідали, коли очікувати приватизації ОПЗ.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України зареєструвало наказ Фонду державного майна, який надає право нерезидентам брати участь в оренді українських державних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: