Головна новорічна ялинка України – коли запалять вогні

Читать на русском
У вівторк, 19 грудня, відбудеться  відкриття головної новорічної ялинки України. Вона розташована на Софійській площі в Києві.

У вівторк, 19 грудня, відбудеться відкриття головної новорічної ялинки України. Вона розташована на Софійській площі в Києві.

Як уже писало «Слово і Діло», відвідувачів пускатимуть через рамки металошукачів.

Вихідні на Новий рік і Різдво 2018: скільки відпочиватимуть українціВихідні на Новий 2018 рік в Україні триватимуть три дні - з 30 грудня (субота) по 1 січня (понеділок) включно.

Цьогоріч «подорож» ялинки до Києва тривала довше, ніж було заплановано. Доставити вчасно ялинку завадили снігопади, а потім затори на столичних дорогах.

До Києва дерево доправили 5 грудня, а наступного дня почали встановлювати.

У четвер, 14 грудня, на ялинці розвісили всі гірлянди й встановили верхівку.

Відкриття ялинки сьогодні відбудеться о 19:00, а старт свята на Софійській площі намічений на 18:00. Право запалити гірлянди належить господареві новорічних свят - Святому Миколаю

Нагадаємо, в Україні 19 грудня святкують День святого Миколая - покровителя дітей і мандрівників.

Святий Миколай (або Ніколаус), який зараз вважається персонажем фольклору, був візантійським єпископом, прославившись своєю любов'ю до дітей і допомогою бідним. Він служив у древній Лікії, місцевість знаходиться поблизу сучасного турецького міста Демре.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: