МВФ висунув Україні «газову» вимогу

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні ціни на газ в Україні для внутрішніх споживачів до рівня імпортного паритету.

Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні ціни на газ в Україні для внутрішніх споживачів до рівня імпортного паритету.

Про це в понеділок, 18 грудня, заявив постпред МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

На думку МВФ, зростання цін сприятиме розвитку вільного ринку газу та стимулюватиме українців економно споживати енергоносії.

«Зобов'язання за програмою, яка підтримується МВФ, передбачають приведення цін на газ у відповідність з рівнем імпорту. Тому зараз фокус саме на цьому ... Зрештою, остаточною метою є впровадження вільного газового ринку. На шляху до нього важливо продовжувати коригувати ціну на газ відповідно до ціни імпорту», – сказав Люнгман.

За його словами, ринкові ціни на газ на внутрішньому ринку стимулюватимуть реалізацію заходів з енергозбереження та сприятимуть ефективному розміщенню ресурсів.

«Вони дозволяють газовому сектору покрити витрати й отримати ресурс для інвестицій у газову інфраструктуру. Завдяки їм на газовий ринок приходять нові компанії, що спонукає до здорової конкуренції. Єдина ціна для всіх видів споживачів також ліквідує простір для корупції», – вважає постпред МВФ.

У 2017 році Україна виплатила МВФ більше, ніж отрималаВ Національному банку повіломили, що Україна перерахувала Міжнародному валютному фонду останній платіж в нинішньому році.

Раніше в МВФ побачили великі ризики для доходів і витрат держбюджету України на 2018 рік, але при цьому згодні з цільовим орієнтиром дефіциту бюджету на рівні близько 2,5% ВВП.

Нагадаємо, Україна в 2018 році розраховує на отримання двох траншів від Міжнародного валютного фонду на загальну суму 3-3,5 мільярди доларів США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: