Міністерська «трійка» ОБСЄ ухвалила заяву щодо України

Читать на русском
Члени міністерської «трійки» ОБСЄ (Німеччина, Австрія та Італія) за підсумками Ради міністрів у Відні ухвалили окрему заяву щодо України.

Члени міністерської «трійки» ОБСЄ (Німеччина, Австрія та Італія) за підсумками Ради міністрів у Відні ухвалили окрему заяву щодо України.

Про це в п'ятницю, 8 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Так, міністри закордонних справ Німеччини, Австрії та Італії закликали до стійкого перемир'я на Донбасі і додання імпульсу для інтенсифікації зусиль для вирішення конфлікту.

Крім того, міністерська «трійка» ОБСЄ і Словаччина в іншій заяві висловили стурбованість розвитком подій, які поглибили недовіру і привели до конфліктів і напруженості всередині і між державами. У заяві міститься заклик відновити довіру і добросусідські відносини.

Міністри країн ОБСЄ заявили про необхідність зменшити ризики виникнення конфліктів через використання інформаційних та комунікаційних технологій. Сторони пообіцяли працювати над запобіганням торгівлі людьми, зокрема, дітьми. Також домовилися тісніше співпрацювати в сфері економіки, заохочувати працевлаштування жінок і молоді.

Клімкін і Лавров влаштували суперечку через миротворців ООН на ДонбасіГолова МЗС України Павло Клімкін відповів на різку заяву свого російського колеги Сергія Лаврова щодо розміщення миротворців ООН на Донбасі.

За підсумками Ради міністрів ОБСЄ була досягнута домовленість збільшити зусилля зі зменшення загрози, яку створює стрілецька зброя, легке озброєння і запаси звичайних боєприпасів.

Як відомо, 7 грудня о Відні почалося 24-е засідання Ради міністрів ОБСЄ, де Клімкін закликав країни ОБСЄ ввести нові санкції проти Росії.

А Рекс Тіллерсон заявив, що санкції проти Росії будуть до тих пір, поки Кремль не поверне Крим Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: