У Держстаті повідомили про подорожчання продукції тваринництва

Читать на русском
Вартість реалізації аграрної продукції в Україні з початку року зросла на 11,3 відсотка в січні-листопаді поточного порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Найбільше подорожчала продукція тваринництва – більш ніж на третину.

Вартість реалізації аграрної продукції в Україні з початку року зросла на 11,3% в січні-листопаді поточного порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Найбільше подорожчала продукція тваринництва – більш ніж на третину.

Такі дані повідомила Державна служба статистики України, повідомляє «Слово і Діло».

Торгівля з агресором: як Україна допомагає російській економіціВійна на сході України йде вже третій рік, але тим не менш торгівля з країною-окупантом триває. В яких напрямках ми досі залежні, розповіли експерти.

Зокрема, середня ціна реалізації аграрної продукції тваринництва, виробленої сільськогосподарськими підприємствами України, зросла на на 32,2%. В тому числі в листопаді порівняно з жовтнем – на 4,6%. З початку року (порівняно з груднем 2016 року) продукція подорожчала на 20,8%.

При цьому продукція рослинництва за 11 місяців подорожчала на 6,8% порівняно з аналогічним періодом 2016 року, в тому числі в листопаді порівняно з жовтнем – на 1,7%.

Середні ціни сільськогосподарської продукції в листопаді 2017 року порівняно з листопадом 2016 року зросли на 12,8%. Зокрема, вартість продукції рослинництва збільшилася на 8,2%, а тваринництва – на 34,5%.

Раніше в Держстаті повідомили про уповільнення інфляції. Також стало відомо про зростання ВВП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: