Сутички під Жовтневим: десятки силовиків постраждали

Читать на русском
Унаслідок зіткнень під Жовтневим палацом постраждали 32 правоохоронців, повідомили у прес-службі столичного главку поліції.

Унаслідок зіткнень під Жовтневим палацом постраждали 32 правоохоронців.

Про це «Слову і Ділу» повідомили у прес-службі столичного главку поліції.

Штурм Жовтневого. Поліція відкрила кримінальні провадженняПоліція Києва відкрила кримінальні провадження за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прихильниками лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

За даними поліції, постраждалі - 15 нацгвардійців і 17 поліцейських - знаходяться в лікарні з отруєнням невідомою речовиною, у деяких зафіксовані забої тіла.

Інформація про інших травмованих уточнюється, зазначили в поліції.

«Учасники акції під Жовтневим палацом влаштували сутичку з правоохоронцями, під час якої вони почали застосовувати невідомий газ дратівливої дії, кидали петарди і пляшки з водою. Крім того, у деяких військовослужбовців відібрали спецзасоби», - йдеться в повідомленні.

У поліції також додали, що за фактами подій біля Жовтневого розпочато три кримінальних провадження: за ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК України.

«У цей час ситуація у столиці спокійна. Поліцейські продовжують нести службу в центральній частині Києва», - зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі після участі в «Марші за імпічмент» і виступів на віче в центрі Києва заявив, що в Жовтневому палаці на вулиці Інститутській буде облаштований «координаційний штаб».

Після протистояння з силами Нацгвардії і правоохоронцями учасники акції прорвалися в хол Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час відбувався концерт.

Сам Саакашвілі заявив, що не закликав учасників акції до захоплення Жовтневого палацу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: