Штурм Жовтневого. Поліція відкрила кримінальні провадження

Читать на русском
Поліція Києва відкрила кримінальні провадження за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прихильниками лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Поліція Києва відкрила кримінальні провадження за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прихильниками лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, пише «Слово і Діло».

В Октябрьском дворце участники марша вступили в конфликт с силовикамиСтрана.ua

«За цим фактом порушено кримінальне провадження. Усіх причетних до захоплення будівлі буде встановлено. Винних буде притягнуто до відповідальності», – написав він.

Аброськін підкреслив, що під час спроби штурму, в Жовтневому палаці саме тривало дитяче свято.

Згодом директор департаменту комунікацій Нацполіції Ярослав Тракало в коментарі телеканалу «112 Україна» повідомив, що учасники акції біля Жовтневого палацу застосовували піротехніку, кидали петарди.

За його словами, слідчі відкрили два кримінальних провадження (ст. 341 і ст. 345 ККУ) – замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд (карається позбавленням волі до 5 років) і погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (позбавлення волі до 12 років). Окрім того, наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 343 – перешкоджання діяльності правоохоронців.

Нагадаємо, 17 грудня в Києві відбувся «Марш за імпічмент» за участю Міхеіла Саакашвілі та його прихильників. Хода завершилася біля Майдану Незалежності, де було організовано мітинг. За даними поліції, в акції взяли участь близько 2 тис. осіб.

Після мітингу Саакашвілі з групою прихильників вирушив до Жовтневого палацу, щоб розгорнути там свій штаб. У приміщенні в цей час тривав концерт.

Правоохоронці заблокували вхід до Жовтневого палацу. Між сторонами сталися зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: