Клімкін повідомив про спроби РФ змінити тактику щодо Донбасу

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про тактику Росії щодо Донбасу і прокоментував позицію Заходу в питанні миротворців.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що РФ намагається розіграти ситуацію внутрішнього конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє «Голос Америки», передає «Слово і Діло».

«Росія намагається змінювати тактику і вистрибнути з усіх форматів, де вона знаходиться, щоб створити враження, що все, що відбувається в Україні - це внутрішній конфлікт. Це їй, безумовно, не вдасться», - заявив Клімкін.

Він підкреслив, що будь-яким чином РФ хоче залишити свій протекторат на Донбасі, уточнивши, що не варто чекати прогресу доти, поки в Кремлі не відмовляться від цієї ідеї.

За словами міністра, Україна і Захід єдиної думки в питанні мандата миротворчої місії на Донбасі.

«Вивести з Донбасу потрібно не тільки російські війська і російську зброю, а й найманців. Логіка дуже проста - мандат миротворчої місії повинен охоплювати і всю територію Донбасу, і неконтрольовану частину кордону. Він повинен служити цілям роззброєння і виведення зброї» - повідомив Клімкін.

Як повідомлялося, позиція Росії з питання контингенту ООН на Донбасі полягає в тому, що миротворці повинні підтримувати місію ОБСЄ.

Україна виключає можливість участі Росії в майбутній миротворчої місії ООН на Донбасі.

Повний перелік обіцянок Павла Клімкіна - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: