Вбивцю бійця АТО засудили до 13 років в'язниці

Читать на русском
Прокуратура Донецької області винесла вирок убивці військовослужбовця в зоні проведення антитерористичної операції.

Прокуратура Донецької області винесла вирок убивці військовослужбовця в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

Вбивство Аміни Окуєвої: чеченський слід, ФСБ і роль українських спецслужбВбивство Аміни Окуєвої поліція розглядає як замовне, а в МВС одразу побачили російський слід у трагедії. Оцінку ситуації дали експерти.

Так, досудовим розслідуванням встановлено і доведено в суді, що обвинувачений в травні 2015 року розпивав спиртні напої в компанії двох чоловіків, один з яких в званні майора Збройних сил України брав участь в проведенні АТО на території Донецької області.

Відзначається, що, перебуваючи в нетверезому стані, чоловіки сіли в автомобіль марки «ВАЗ-2107», де між ними виник конфлікт, в ході якого засуджений став душити 33-річного військовослужбовця спочатку руками, а потім - ременями безпеки.

Упевнившись в тому, що останній не дихає, товариші витягли убитого з машини і залишили біля паркану, при цьому заволодівши табельною зброєю майора - пістолетом Макарова, додали в прокуратурі.

На суді обвинувачений свою провину не визнав, але зібрані під час досудового слідства докази спростували його свідчення.

Вироком судо чоловіка визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 115 (умисне вбивство), ч.1 ст. 262 (викрадення, привласнення вогнепальної зброї) КК України, і засудили до 13 років позбавлення волі.

Щодо іншого учасника вбивства матеріали виділені в окреме кримінальне провадження.

Як повідомлялося, Київська місцева прокуратура №10 направила обвинувальний акт 58-річному жителю Києва, якого підозрюють в умисному вбивстві 57-річного ветерана АТО.

За скоєне зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: