Вбивство посла Росії в Туреччині: у числі підозрюваних медіамагнат

Читать на русском
У грудні минулого року в Анкарі на відкритті фотовиставки «Росія очима турків» озброєний чоловік вісім разів вистрілив e посла РФ в Туреччині Андрія Карлова. Тільки зараз названо ім'я підозрюваного.

До вбивства посла РФ в Туреччині Андрія Карлова, яке відбулося під час відкриття фотовиставки «Росія очима турків» може бути причетний медіамагнат Хайреддін Айдинбаш.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на «Голос Америки».

«За даними близьких до турецької влади ЗМІ в Анкарі затримали главу продюсерської компанії Guru Medya за підозрою в причетності до вбивства російського посла Андрія Карлова», - пише видання.

Однак, слід зазначити, що офіційного підтвердження цієї інформації немає.

За даними журналістів, у листопаді затриманого допитали за підозрою в причетності до «спланованого вбивства», а потім помістили під арешт.

Відомо, що компанія медіамагната випускає журнали «Порядок Євразії» і «Порядок Росії» турецькою мовою.

Експерт про вбивство посла РФ в Анкарі: якщо замішані сирійці, то це лише початок для ПутінаПолітолог проаналізував ситуацію зі вбивством російського посла в Туреччині та розповів, із чим це може бути пов'язано.

Нагадаємо, інцидент стався в грудні минулого року. Тоді повідомлялося, що вбивство скоїв 22-річний Мевлют Алтинташ, імовірно 8 разів зі словами: «Пам'ятайте Алеппо, пам'ятайте Сирію. Ми не залишимо вас у спокої. Тільки смерть зупинить мене. Ми вмираємо під Алеппо, ти помреш тут».

У коментарі «Слову і Ділу» експерт також висловив припущення, що це відповідь РФ за Сирію, а точніше за знищення людей в Алеппо, яке не може не породжувати радикалізму і якщо з убивством посла дійсно пов'язані сирійці, то це тільки початок для РФ.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що вбивство посла направлено на зрив російсько-турецьких відносин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: