Саміт лідерів Євросоюзу починається в Брюсселі

Читать на русском
Сьогодні, 14 грудня, в Брюсселі розпочинається дводенний саміт лідерів Європейського союзу. Лідери ЄС мають намір розглянути ряд найбільш актуальних питань.

Сьогодні, 14 грудня, в Брюсселі розпочинається дводенний саміт лідерів Європейського союзу.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

Заворушення в Брюсселі: затримані сотні людейДемонстрації проти рабства в Брюсселі переросли в заворушення. Затримали близько сотні учасників акції.

Лідери ЄС мають намір розглянути ряд найбільш актуальних питань, зокрема оборону, міграцію, зовнішню політику, соціальні питання, освіту і культуру.

«Наша єдність в останні місяці було видатним, і я хотів би подякувати кожному з вас за це. Ми продемонстрували, що ми твердо стоїмо разом, підтримуючи один одного, коли це необхідно. Також на цьому тижні ми можемо продемонструвати, що, незважаючи на відмінності, зберігати єдність можлива. Кращим прикладом цього буде запуск нового співробітництва в сфері європейської оборони, тобто програми постійного структурного співробітництва (PESCO)», - звернувся президент Європейської Ради Дональд Туск у своєму запрошенні до членів ЄС.

Згідно з розкладом, самому розпочнеться о 15:00 за місцевим часом. На саміті також обговорять вихід Великобританії з ЄС (Brexit).

Як повідомлялося, країни Європейського союзу не мають наміру переводити свої посольства в Єрусалим незважаючи на те, що США визнали це місто столицею Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: