Клімкін розповів, чого варто чекати від майбутнього євросаміту

Читать на русском
Від майбутнього саміту Східного партнерства, який має відбутися в Брюсселі 24 листопада, не варто очікувати якихось перемог.

Від майбутнього саміту Східного партнерства, який має відбутися в Брюсселі 24 листопада, не варто очікувати якихось перемог.

Про це заявив в середу, 22 листопада, Павло Клімкін перед засіданням уряду, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Відносно Східного партнерства. Це не якась політична рамка для нас, це тако кошик з інструментами, щоб нам працювати далі над реформами ... Що стосується політичної рамки - ну, яка спільна рамка може бути за визначенням з Білоруссю або Вірменією? Ніякої. Тому не чекайте від цього саміту якихось перемог, політичних рішень. Східне партнерство не про це», - сказав Клімкін.

Разом з тим, за його словами, саміт Східного партнерства може стати цінним в плані схвалення так званого «Бачення-2020» для України, розробленого Єврокомісією.

Клімкін відзначає, що «Бачення» передбачає розширення фінансової та інституційної допомоги Україні, розширення діяльності Європейського інвестиційного банку, Європейського інвестиційного фонду, надання мікрокредитів тощо.

Раніше під час візиту до Канади міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про готовність США надати Україні військову допомогу, що підтверджують в Сенаті США.

Також Клімкін в Люксембурзі домовився щодо санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: