У зоні відчуження ЧАЕС почали будувати сховище

Читать на русском
У Чорнобильській зоні в четвер, 9 листопада, стартували роботи зі зведення сховища ядерних відходів.

У Чорнобильській зоні в четвер, 9 листопада, стартували роботи зі зведення сховища ядерних відходів.

Про це повідомляють «Українські новини», пише «Слово і Діло».

Зведенням централізоване сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) займається Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». На церемонії відкриття будівельних робіт був присутній голова компанії Юрій Недашковський, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, віце-прем'єр Володимир Кістіон і посол США в Україні Марія Йованович.

Як працює на посаді голова Мінекології Остап Семерак?Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як виконує свої обіцянки керівник Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Як зазначив Насалик, зведення власного сховища дозволить Україні відмовитися від послуг Росії, які обходяться в 200 млн грн щорічно. Обслуговування ЦСВЯП, в свою чергу, буде обходитися в два рази дешевше.

Йованович додала, що Україна, зберігаючи у себе відпрацьоване ядерне паливо, зменшить енергетичну залежність від Росії та зможе модернізувати свої енергогенеруючі компанії.

«Україна заплатила Росії 2 млрд доларів із 2005 року. Ці гроші Україні могла інвестувати в модернізацію енергогенеруючих компаній», - заявила вона.

Нагадаємо, в Україні посилять покарання за незаконне відвідування ЧАЕС.

Раніше Україна домовилася з Білоруссю про ядерну співпрацю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: