Нацбанк переглянув прогноз щодо інфляції

Читать на русском
У Національному банку України прогнозують уповільнення інфляції до 12,2% -13,6% до кінця 2017 року.

У Національному банку України прогнозують уповільнення інфляції до 12,2% -13,6% до кінця 2017 року.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб, повідомляє «Слово і Діло».

Зарплати, інфляція та економічне зростання: основні ризики держбюджету-2018Хоча й не під ялинку, але в звичний нічний час доби депутати таки проголосували за державний бюджет на 2018 рік. Експерти оцінили головний кошторис країни.

За його словами, раніше прогнозований рівень інфляції зберігся і її швидкість сповільнюється, як і очікував Нацбанк. Однак яким буде рівень інфляції наступного року говорити ще рано.

«У жовтні ми оприлюднили прогноз інфляції в 12,2%. Ми підкреслюємо, що інфляція буде уповільнюватися, і вона дійсно сповільнюється ... До кінця року інфляція буде перебувати в діапазоні між 12,2 і сьогоднішньої цифрою», - заявив Сологуб.

За його словами, інфляційний прогноз на наступний рік буде опублікований в кінці січня 2018 року.

Індексація пенсій: як підвищення виплат позначиться на інфляціїМіністр соцполітики переконаний, що підвищення пенсій не призведе до інфляції. Схожі тези ми чули й коли українцям підвищили мінімальну зарплату до рівня 3200 гривень. Чи об’єктивними є такі прогнози міністра цього разу, розповіли експерти.

Нагадаємо, споживча інфляція в Україні станом на листопад 2017 року сповільнилася до 13,6% в річному вимірі.

Як відомо, рішення уряду України про скасування державного регулювання цін на продукти харчування з 1 липня 2017 року було передчасним і стало одним з чинників зростання інфляції в умовах монополізованої економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: