Шевченко прокоментував поставки зброї в Україну

Читать на русском
Посол України в Канаді Андрій Шевченко впевнений, що сьогоднішнє рішення уряду Канади узаконить поставки в Україну багатьох видів зброї.
Андрій Шевченко

Посол України в Канаді Андрій Шевченко впевнений, що сьогоднішнє рішення уряду Канади узаконить поставки в Україну багатьох видів зброї.

Як інформує «Слово і Діло», про це він написав у своєму Twitter.

В Україну з візитом прибуде голова МЗС КанадиУ другій половині грудня міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд відвідає Україну з візитом.

«Ми переводимо Automatic Firearms Country Control List як контрольний перелік країн, в які дозволені поставки автоматичної стрілецької зброї. Включення України в цей перелік дає законні підстави для поставки багатьох видів зброї в Україні», - написав Шевченко.

У свою чергу міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив, що Україні більше ніщо не завадить отримати зброю від Канади.

«Тепер ніщо не заважає отримувати зброю з Канади. Спасибі прем'єр-міністру Джастіну Трюдо, дорогий Христі Фріланд та міністру оборони Харджіту Саджані за дружню і солідарну позицію до України», - написав Клімкін в Twitter.

Як повідомлялося, згідно з інформацією журналу уряду Канади, нормативна поправка спрямована на те, щоб додати Україну до списку країн, включених в Автоматичний контрольний список країн з вогнепальної зброї (Automatic Firearms Country Control List - AFCCL). Рішення вступає в силу після опублікування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: