Нацбанк звернувся до НАБУ з проханням

Читать на русском
НБУ 12 грудня 2017 року звернувся до НАБУ з проханням перевірити законність дій суддів Київського апеляційного адміністративного суду, які розглядали справу за позовом родини Суркісів щодо оскарження їхньої пов’язаності та стягнення коштів з ПАТ КБ ПриватБанк.

НБУ 12 грудня 2017 року звернувся до НАБУ з проханням перевірити законність дій суддів Київського апеляційного адміністративного суду, які розглядали справу за позовом родини Суркісів щодо оскарження їхньої пов’язаності та стягнення коштів з ПАТ КБ «ПриватБанк».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт НБУ.

Скільки дрібних монет Нацбанк планує вилучити з обігу?Ми вирішили наочно показати, яку суму в дрібних монетах Нацбанк збирається вилучити з обігу за відмови від дрібних грошей.

Згідно із заявою, при розгляді справи судді проігнорували докази, надані НБУ та ПАТ КБ «ПриватБанк», та підтвердили рішення суду першої інстанції про стягнення з банку на користь Рахміля Суркіса коштів, які при націоналізації банку не були обміняні на акції додаткової емісії та до сьогодні є в обліку на його депозитних рахунках. При цьому суд не вирішив питання щодо припинення дії відповідних депозитних договорів. Таким чином, вищезазначеними судовими рішеннями безпідставно подвоєні зобов’язання банку перед Рахмілем Суркісом.

Національний банк України занепокоєний тим, що зазначені дії можуть завдати банку зі 100% державної частки шкоди в особливо великих розмірах.

У зверненні також міститься прохання внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості за фактами, викладеними в надісланому до НАБУ повідомленні, а також надати документ, що підтверджує прийняття та реєстрацію в ЄРДР цього повідомлення.

Раніше в НБУ відзвітували про зростання грошової маси.

Нагадаємо також, що Мінфін розірвав відносини з компаніями братів Суркісів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: