Президент Польщі відвідає Харків

Читать на русском
Однією з причин візиту в Україну президент Польщі Анджей Дуда назвав особисте бажання відвідати могили поляків у Харкові. Як відомо, завтра Дуда відвідає Харків.

Однією з причин візиту в Україну президент Польщі Анджей Дуда назвав «особисте бажання відвідати могили поляків у Харкові». Як відомо, завтра Дуда відвідає Харків.

Про це Дуда повідомив виданню PAP, пише «Слово і Діло».

«Цей візит має кілька аспектів. Одним із них є моє особисте бажання відвідати могили поляків у Харкові. Це дуже важливе питання для мене особисто, а також як президента. Другий пункт пов'язаний із тим, що трохи більш ніж за два місяці, на засіданні 17 січня, ми працюватимемо в Раді безпеки ООН, де розглядатимемо питання України, й цей візит дасть змогу подивитися на те, якою є ситуація в Донецькій і Луганській областях», – сказав президент Польщі.

«Водночас у нас також є погані сигнали з боку української сторони, які для мене як президента республіки неприйнятні. Я не згоден із тим, що люди, які обіймають високі посади в українській владі, проповідують думки, які фактично є антипольськими», – додав він.

Дуда зазначив, що в Польщі не існує проблеми, щоб урядовці проголошували антиукраїнські гасла.

МЗС відповіло Дуді на «антипольські настрої» українських політиківУкраїна не має наміру політизувати історичне минуле українсько-польських відносин і дотримуватиметься конструктивної позиції.

Нагадаємо, під час візиту Дуда також зустрінеться з президентом Петром Порошенком, спостерігачами від спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та представниками програми розвитку ООН.

Основною темою переговорів стане політика безпеки в контексті ситуації на сході України.

Раніше стало відомо, що з початку конфлікту на Донбасі загинули майже три тисячі мирних жителів і від семи до дев'яти тисяч були поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: