В'ятрович назвав умову перегляду відносин між українцями і росіянами

Читать на русском
Директор інституту національної пам'яті розповів, коли почнуть відновлюватися відносини між українцями і росіянами.

Керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що підстави для перегляду ставлення українців до росіян з'являться тільки після поразки РФ у війні.

Про це він розповів виданню «Главред», повідомляє «Слово і Діло».

За словами В'ятровича, підстави для перегляду відносин з'являться після того, як Росія усвідомлює безвихідність розвитку в форматі імперії.

«Коли Росія зрозуміє, що Україна є незалежною державою, і саме як з незалежною державою і окремим партнером і суб'єктом міжнародного життя з нею треба налагоджувати відносини, і коли Росія відмовиться від патерналізму і переваги по відношенню до України», – зазначив історик.

При цьому В'ятрович додав, що це станеться не скоро.

«Думаю, що початком цього стане поразка Росії в нинішній війні (а ця поразка близько, і вона буде однозначно). Тоді, можливо, росіяни схаменуться і протверезіють для того, щоб зрозуміти необхідність переосмислення себе в світі, переосмислення того, що імперія – це формат минулого, а не майбутнього. І тільки тоді, можливо, з'являться якісь підстави для перегляду відносин між українцями і росіянами», – вважає він.

Нагадаємо, 10 листопада В'ятрович прокоментував можливу заборону на його в'їзд до Польщі.

Раніше в Польщі розкритикували В'ятровича, назвавши його «безвідповідальною особою з нав'язливими антипольськими ідеями».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: