Дещиця розповів, коли Дуда здійснить візит до України

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда має намір відвідати Україну з офіційним візитом в найближчі тижні.

Президент Польщі Анджей Дуда має намір відвідати Україну з офіційним візитом в найближчі тижні.

Про це заявив посол України Андрій Дещиця за підсумками зустрічі співголів Консультаційного Комітету Президентів України і Польщі Костянтина Єлісєєва та Кшиштофа Щерського, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Домовилися про важливу подію, яка має відбутися на «зокрема, на рівні голів держав», - заявив Дещиця.

Порошенко і Дуда анонсували надзвичайне засіданняПрезидент Петро Порошенко і президент Польщі Анджей Дуда домовилися провести наступного тижня в Кракові надзвичайне засідання на тлі україно-польського конфлікту.

За його словами, візит важливий в аспекті непостійного членства Польщі в Раді Безпеки ООН, де також будуть обговорюватися різного роду проекти врегулювання ситуації на Донбасі, в тому числі, миротворчого компонента ООН.

«Програма ще складається, але вона передбачає розширений аспект безпеки. Деталі візиту будуть обговорюватися під час подальших контактів по лінії Адміністрації президента України і канцелярії президента Польщі», - додав він.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда хотів відвідати Україну у грудні. Проте, з огляду на напруженість відносин між Україною та Польщею, візит був під питанням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: