МЗС відповіло Дуді на «антипольські настрої» українських політиків

Читать на русском
Україна не має наміру політизувати історичне минуле українсько-польських відносин і дотримуватиметься конструктивної позиції.

Україна не має наміру політизувати історичне минуле українсько-польських відносин і дотримуватиметься конструктивної позиції.

Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Хотілося б наголосити, що в проєвропейській політиці української влади немає політиків, які мали б антипольські настрої. Україна – це стратегічний партнер Польщі, і цей принцип лежить в основі нашої політики щодо Польщі та польського народу. Ми налаштовані на конструктив, і ми не маємо наміру застосовувати політичну логіку до історичних подій між двома країнами», - сказала Беца.

Історичні розбіжності з Польщею: хто винен та чи можливий компромісУ Польщі заявили, що кісткою незгоди в двосторонніх відносинах з Україною є історія, пригрозили чорними списками та забороною в’їзду. Чому польська сторона шантажує Київ, розбиралися експерти.

Як відомо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вважає неприйнятним, що люди з антипольськими поглядами посідають важливі місця в українській політиці, і чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Також в Мінкульті Польщі розкритикували главу Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: