Закон про освіту: діаспора Молдови стала на захист України

Читать на русском
Громадські організації українців у Молдові висловили підтримку діяльності української влади і Світового Конгресу Українців в частині поширення й захисту української мови.

Громадські організації українців у Молдові висловлюють підтримку діяльності української влади і Світового Конгресу Українців щодо поширення й захисту української мови.

Про це повідомили у Посольстві України в Молдові, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Громадські організації українців у Молдові, в тому числі з Придністровського регіону (Товариство української культури Республіки Молдова, Асоціація українців Молдови «Impreuna» та інші) звернулися до президента Світового Конгресу Українців Є. Чолія і президента Європейського конгресу українців Я. Хортяні із зверненнями на підтримку діяльності української влади і Світового Конгресу Українців, в частині поширення й захисту української мови», - повідомили в дипломатичному відомстві.

Повідомляється також, що у зверненнях висловлена критика щодо позиції деяких іноземних урядів щодо Закону України «Про освіту» та заяв окремих представників української громади за кордоном, які намагаються тиснути на Світовий Конгрес Українців та українську владу з «мовного питання».

Нагадаємо, президент Румунії заявив, що Порошенко пообіцяв переглянути закон про освіту.

Також зазначимо, Іванни Климпуш-Цинцадзе розповіла про спроби діалогу з Угорщиною щодо закону про освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: