Влада Колумбії уклала перемир'я з повстанцями

Читать на русском
Колумбійська влада підписали остаточний мирний договір з організацією Революційні збройні сили країни.

Колумбійська влада підписали остаточний мирний договір з лівої повстанською організацією Революційних збройних сил країни (FARC).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Furfur.

Незважаючи на результати жовтневого референдуму, в рамках якого жителі Колумбії відхилили мирний договір, підписаний раніше, президент країни Хуан Мануель Сантос домігся укладення перемир'я, тим самим зупинивши 52-річний конфлікт.

«Це остаточний договір», - підтвердив Сантос після спільного підписання документа з лідером повстанців Родріго Лондоньо Ечеверрі, також відомим як Тимошенко. Цього року президент Колумбії отримав Нобелівську премію миру за спробу зупинити півстолітній конфлікт.

Тепер новий мирний договір відправиться в конгрес, де його розглянуть на наступному тижні. Очікується, що остаточний документ там затвердять, так як коаліція уряду і союзних партій формує абсолютну більшість.

Противники угоди звертають увагу на те, що їх критика так і не була почута: згідно з новим документом, члени FARC, винні у військових злочинах, можуть ставати державними посадовими особами.

Нагадаємо, влітку в Колумбії закінчилася п'ятдесятилітня громадянська війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: