Новий прем'єр Польщі сформував уряд

Читать на русском
Новий прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій сформував новий склад уряду, зберігши  за собою портфель міністра розвитку і фінансів.

Новий прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій сформував новий склад уряду, зберігши за собою портфель міністра розвитку і фінансів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Gazeta Wyborcza.

Україна наполягає на скороченні «чорних списків» ПольщіУкраїна ініціювала переговори з Польщею щодо оптимізації так званих чорних списків, запропонувавши їх істотно скоротити.

Відзначається, що всупереч попереднім заявам жоден з міністрів не був звільнений. Главою МЗС залишився Вітольд Ващиковський, міністром національної оборони - Антоній Мачеревич. Міністерство внутрішніх справ буде далі очолювати Маріуш Блащак, міністерство юстиції - Збігнєв Зьобро. При цьому сам Моравецкій зберіг за собою портфель міністра розвитку і фінансів.

Екс-прем'єр Беата Шидлов в новому уряді обійме посаду заступника голови ради міністрів.

Тепер новому складу уряду необхідно заручитися довірою парламентаріїв.

Нагадаємо, в п'ятницю, 8 грудня, уряд Польщі, який очолювала прем'єр-міністр Беата Шидлов, офіційно пішов у відставку. В якості альтернативи на місце Шидлов був висунутий віце-прем'єр, міністр фінансів і розвитку Матеуш Моравецкій, який повинен буде сформувати новий кабінет міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: