Новий прем'єр Польщі відразу ж нагадав Україні про Волинь

Читать на русском
Новий прем'єр Польщі Матеуш Моравецкій повідомив, що відносини з Україною необхідно будувати на історичній правді і не забувати такі події як «геноцид на Волині».

Новий прем'єр Польщі Матеуш Моравецкій повідомив, що відносини з Україною необхідно будувати на історичній правді і не забувати такі події як «геноцид на Волині».

Про це він заявив в ефірі телестанції Trwam, передає «Слово і Діло» з посиланням на Polskie Radio.

Моравецький впевнений, що відносини з Україною необхідно будувати на історичній правді. Він заявив, що не можна забувати про такі події як «геноцид на Волині».

Під час ефіру Моравецький також порушив питання біженців і мігрантів у Європі.

За його словами, Польща, «приймаючи українських біженців, допомагає розвантажити напругу на східному фланзі Євросоюзу».

Історичний конфлікт Польщі та України: що буде з «чорними списками» та чи можлива розв'язкаУкраїна та Польща домовилися про скасування мораторію на пошуково-ексгумаційні роботи, що вже називають поступками з боку української влади, а тим часом чорні списки набули чинності. Оцінку конфлікту дали експерти.

«Однак Європейська Комісія цього не помічає, тому ми будемо звертати нашим партнерам на це увагу», - сказав він.

За його словами, рішення приймати чи не приймати біженців - це власна прерогатива Польщі. Моравецкій додав, що Польща прийняла дуже багато біженців з України, де йде війна.

«Європейська Комісія ніби не помічає, що на сході України війна, там гинуть тисячі людей», - підкреслив Моравецький.

Нагадаємо, у п'ятницю, 8 грудня, уряд Польщі, який очолювала прем'єр-міністр Беата Шидлова, офіційно пішов у відставку. У якості альтернативи на місце Шидлової був висунутий віце-прем'єр, міністр фінансів і розвитку Матеуш Моравецький, який повинен буде сформувати новий кабінет міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: